Berin Talović bavi se uzgojen japanskih prepelica

Berin Talović, 19-godišnji mladić iz Sarajeva, poslije završene srednje škole nije sjedio i čekao posao. Imao je ideju i odmah je sproveo u djelo. Odlučio za uzgoj japanskih prepelica.

Da se internet može koristiti i u pozitivne svrhe, dokaz je upravo Berinov biznis. Istraživanjem poslova, čitajući forume i razmjenjujući ideje, donio je odluku da prodaje ljekovita jaja.

Kako bi unaprijedio svoj posao, odlučio se i za proizvodnju pilića, prvenstveno zbog  potreba svog jata, ali ih i prodaje drugima koji se bave ovim poslom.

Školjka jaja košta 8 maraka i najviše se prodaju zimi, kaže ovaj mladić. Da bi jaja imala sva potrebna ljekovita svojstva, na četiri prepelice mora biti i jedan mužjak kaže.

Prepeličja jaja se najčešće upotrebljavaju za liječenje bronhitisa, bolesti nervnog sistema, srca, krvotoka, jetre i bubrega.

Za posao kaže da nije zahtjevan, a donosi solidnu zaradu. Zadovoljan je mjesečnim prihodom.
Do kupaca dolazi i promocijom na drištvenim mrežma. Tvrdi da ga nije sramota na Facebooku objavljivati statuse i fotografije kojima poziva na kupovinu prepeličijih jaja.

Berin navodi da mu ovaj posao obezbjeđuje sigurnu platu od nekih 450 maraka, što nije zanemarivo s obzirom na ekonomsko stanje u državi.

Kaže da ima mladih koji žele raditi, ali hoće uspjeh preko noći. Međutim, potrebno je strpljenje, rad i učenje.

Tema: Japanske prepelice, Obrt

O nama

Obrtnički portal nastoji tačno, objektivno i pravovremeno promovirati i informisati svoje članove o svim aktuelnostima i ukazati na aktuelne probleme, ali i afirmisati pozitivne vrijednosti, ljude i događaje.

Udruženje obrtnika Bosanska Krupa
511 Slavne bb, bb
Bosanska Krupa, 77240
T: +387 (0)61 815 297
Email:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.