Subvencioniranje kamata poduzetnicima i obrtnicima općine Ključ

Općinski načelnik Nedžad Zukanović je u Sarajevu potpisao Ugovor o formiranju namjenskog depozita sa Razvojnom bankom FBiH kojim će se na područje Ključa plasirati kreditna linija u iznosu od oko 1 milion i 400 hiljada KM.

Radi se o izuzetno povoljnoj kreditnoj liniji namijenjenoj ključkim poduzetnicima koja će služiti isključivo za ulaganje na području Ključa, a gdje će kamate subvencionirati općina Ključ u iznosu od  220.000,00 KM.

Depozit će služiti za regresiranje kamata krajnjim korisnicima i to : kreditna linija za finansiranje poljoprivredne proizvodnje, kreditna linija za dugoročno kreditiranje stalnih sredstava i kreditna linija za dugoročno kreditiranje mikro biznisa-obrt.Ova sredstva je općina planirala Budžetom za 2016 godinu, a ista su obezbijeđena od prodaje općinske imovine.

Na ovaj način općina Ključ našim poduzetnicima  i obrtnicima želi da olakša put ka novom ulaganju, investiranju i zapošljavanju kroz davanje mogućnosti za podizanje najpovoljnijih mogućih kredita.-kazao je za Radio Ključ Načelnik Zukanović.

Partnerstvo Razvojne Banke FBIH sa nekom općinom je nešto sasvim novo i nije bila praksa u prethodnom periodu. Samom idejom naše općine  o ovakvom potsticanju razvoja i zapošljavanja predstavnici Banke su bili oduševljeni te će sličan model biti ponuđen i drugim općinama nakon Ključa.

Tema: poduzetnici, kljuc, Subvencije

O nama

Obrtnički portal nastoji tačno, objektivno i pravovremeno promovirati i informisati svoje članove o svim aktuelnostima i ukazati na aktuelne probleme, ali i afirmisati pozitivne vrijednosti, ljude i događaje.

Udruženje obrtnika Bosanska Krupa
511 Slavne bb, bb
Bosanska Krupa, 77240
T: +387 (0)61 815 297
Email:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.